118,4727

Ljudski resursi i turizam budućnosti

Poštovani studenti i profesori,

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete u radu panel diskusije pod nazivom „Ljudski resursi i turizam budućnosti", koja je namenjena definisanju osnova za dalju saradnju sa predstavnicima turističke privrede na razvoju obrazovnih studijskih programa u oblasti turizma i hotelijerstva.


Panel će biti održan 15. decembra 2017. godine na Univerzitetu Singidunum, Kumodraška 261a sa početkom u 11:00 časova u amfiteatru 046.

 

Cilj panela jeste zajedničko učešće predstavnika privrede i naučno-obrazovnih institucija u oblikovanju univerzitetskih planova i programa kojima bi se uvećalo znanje i stručnost diplomiranih studenata u oblasti turizma i hotelijerstva. Osnovna ideja panel diskusije zasnovana je na tome da student, koji sazreva u 21. veku, mora posedovati inovativna znanja iz turizma, hotelijerstva, ekonomije hrane i drugih komplementarnih delatnosti, kako bi bio sposoban da odgovori zahtevima sa kojima će se suočiti u kompleksnom, konkurentnom, na znanju zasnovanom, informatičkom vremenu, tehnološki vođenom ekonomijom i društvom. Zato student mora biti obučen kako da obrađuje i upotrebljava informacije, a da stručnost i znanja koje je stekao uspešno primeni u svim segmentima turističke privrede.

ljudski-resursi-i-turizam-buducnosti-1

Na početku će se učesnicima obratiti prof. dr Slobodan Unković, emeritus i prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment. Moderator panela će biti prof. dr Jovan Popesku.

Kao panelisti u diskusiji će učestvovati:

•  Prof. dr Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije;

•  Doc. dr Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije;

•  Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA;

•  Dr Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES;

•  Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije;

•  Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda;

•  Živorad Vasić, generalni direktor za hotelski biznis i poslovni prostor i potpredsednik kompanije Delta Holding;

•  Zoran Arsenović, direktor agencije KontikiTravel i predsednik UO YUTA-e;

•  Petar Jovanović, zamenik direktora, FlyFlyTravel;

•  Jelena Šuleić – generalni direktor grupacije „A hoteli“

•  Marija Josipović, asistent generalnog direktora hotela Falkensteiner, Beograd;

•  Zoran Milošević, direktor ljudskih resursa, hotel HyattRegency, Beograd


Po završetku panela biće dodeljene nagrade i priznanja predstavnicima turističke privrede u okviru projekta „Ocena kvaliteta turističke ponude grada Beograda“ koji Univerzitet Singidunum već drugu godinu organizuje zajedno sa  partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima HORES i YUTA.

ljudski-resursi-i-turizam-buducnosti-3

Pozivamo sve zainteresovane, koji bi želeli da prisustvuju diskusiji i da iznesu svoje viđenje na temu panela, da svoje prisustvo prijave na adresu elektronske pošte konferencije SITCON, do 14. decembra 2017. godine (sitcon@singidunum.ac.rs).

Program panela

Biće nam velika čast i zadovoljstvo da prisustvujete i doprinesete uspešnom radu panela.

Organizacioni odbor konferencije SITCON

Univerzitet Singidunum © 2018