123,1711

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije otvara Konferenciju SITCON 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija gospodin Rasim Ljajić otvoriće treću međunarodnu naučnu konferenciju iz oblasti turizma i hotelijerstva SITCON 2017 (Singidunum InternationalТourismConference) koja će biti održana na Univerzitetu Singidunum 8-9. juna 2017. godine.

S1 S2

Učesnicima konferencije na plenarnoj sesiji obratiće se:

  • Prof. dr Milovan Stanišić, predsednik Univerziteta Singidunum
  • Njegova Svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej
  • Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Dodonski Hrizostom, predsednik Kancelarije za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda Grčke Crkve
  • Dr Slobodan Unković, profesor emeritus, Univerzitet Singidunum
  • Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine turizma i telekomunikacija gospodin Rasim Ljajić

Ključni govornici konferencije biće:

  • Prof. dr Renata Тomljenović, Institut za turizam, Zagreb, Hrvatska
  • Hristos Petreas, Kancelarija za hodočašća i razvoj verskog turizma Sinoda Grčke Crkve

S3

Konferencija SITCON 2017 akreditovana je kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Vlade Republike Srbije.

Glavna tema ovogodišnje konferencije je: Verski turizam i savremeno turističko tržište.

S4

Konferencija SIТCON biće održana treći put oslanjajući se na iskustva stečena u organizovanju i realizaciji prethodne dve konferencije (SIТCON 2015 i SIТCON 2016).

Konferencija SIТCON 2017 biće organizovana na osnovu saradnje Univerziteta Singidunum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, drugim verskim zajednicama u Srbiji, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Upravom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije i Turističkom organizacijom Srbije.

S5

Osnovni cilj konferencije SIТCON 2017 je da pruži značajan naučni doprinos u oblasti verskog turizma kao specifičnog proizvoda turističke destinacije, da pruži osnove za dalje proširivanje znanja neophodnog za bolje razumevanje koncepta razvoja verskog turizma i njegovog uticaja na kulture, mir, i privredni razvoj na savremenom turističkom tržištu kao i na pozicioniranje turističkih destinacija kao konkurentnih i prepoznatljivih na osnovu proizvoda verskog turizma. Stoga je od ključnog značaja izučavanje i savremenih tendencija na turističkom tržištu koje su od vitalnog značaja za razvoj verskog turizma, kao proizvoda turističke destinacije, kao i njegov uticaj na postizanje, održivog razvoja posebno u vezi sa 2017. kao Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.

Pozivamo Vas da učestvujete u radu konferencije i dostavite svoje naučne radove i rezultate istraživanja u vezi sa glavnom temom i odabranim podtemama konferencije SIТCON 2017.

Više informacija o konferenciji SIТCON 2017 možete pogledati na zvaničnoj prezentaciji konferencije.

Univerzitet Singidunum © 2017