119,4149

Studenti Univerziteta Singidunum na stručnoj ekskurziji u Sloveniji

Studenti Univerziteta Singidunum boravili su na stručnoj ekskurziji u Sloveniji od 26. do 29. maja 2017. godine.
Stručna ekskurzija Slovenija - 001

Maršruta studijskog putovanja obuhvatala je Portorož - Piran - Postojnu - Kranj - Bohinj - Bled - Škofija Loku - Ljubljanu i Brežice

Stručna ekskurzija Slovenija - 002 Stručna ekskurzija Slovenija - 004 Stručna ekskurzija Slovenija - 003

Na ekskurziju je putovalo 77 studenata uglavnom sa Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, ali i članovi Studentskog Parlamenta sa drugih fakulteta, stipendisti, kao i studenti iz Centra Niš i Novi Sad.

Stručna ekskurzija Slovenija - 005

Gosti ekskurzije bili su učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde i Prehrambeno-ugostiteljske škole iz Čačka koji su osvojili ovo nagradno putovanje na takmičenju Digitalni marketing u trizmu Srbije, koje je organizovao Univerzitet Singidunum.

Stručna ekskurzija Slovenija - 006

Prvog dana ekskurzije studenti su posetili Fakultet za turizam TURISTICA u Portorožu. Domaćini su bili prof. dr Aleksandra Brezovec, prodekanka, doc. dr Miha Lesjak, kao i studenti Fakulteta za turizam TURISTICA Portorož, Primorskog univerziteta sa sedištem u Kopru.

Stručna ekskurzija Slovenija - 009 Stručna ekskurzija Slovenija - 007 Stručna ekskurzija Slovenija - 008

Za naše studente je priređen svečani prijem, nakon koga su imali priliku da se upoznaju sa načinom rada partnerskog fakulteta iz Portoroža. Zajedno sa domaćinima, studenti su obišli zgradu fakulteta i izložbu o turizmu u doba komunizma, a doc. dr Miha Lesjak je održao predavanje o razvoju turizma u Sloveniji.

Stručna ekskurzija Slovenija - 011 Stručna ekskurzija Slovenija - 010 Stručna ekskurzija Slovenija - 012

Usledio je obilazak slovenačkog letovališta Piran u pratnji turističkog vodiča, a nakon toga su studenti Univerziteta Singidunum imali čast da budu u poseti hotelu Kempinski Palace Portorož. Gospodin Marcel Bešter, asistent F&B menadžera je predstavio hotel Kempinski Palace Portorož, nakon čega je usledio obilazak kristalne dvorane, restorana, spa centra, recepcije i drugih delova hotela.

Stručna ekskurzija Slovenija - 013 Stručna ekskurzija Slovenija - 014 Stručna ekskurzija Slovenija - 015

Čuvena Postojnska jama, jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija Slovenije se takođe našla na itinereru stručne ekskurzije. 

Stručna ekskurzija Slovenija - 016 Stručna ekskurzija Slovenija - 017

Obilazak Bohinjskog jezera, Bleda i mesta Škofija Loka u pratnji turističkog vodiča upotpunio je drugi dan ekskurzije.

Učesnici ekskurzije su uživali u netaknutoj prirodi Bohinja, pogledu na Triglav i druge vrhove Julijskih Alpa, a najviše vremena su proveli na Bledu gde su degustirali čuvene „kremne rezine“ (krempite), vozili se pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru i posetili Marijansko svetilište na Bledskom ostrvu.

Stručna ekskurzija Slovenija - 018


Treći dan ekskurzije bio je predviđen za obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje - remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž - Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, Ljubljanski grad - srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada…Učesnici ekskurzije bili su smešteni u hotelu "Creina" u Kranju.

Stručna ekskurzija Slovenija - 020

Na kraju putovanja upriličena je stručna poseta Fakultetu za turizam u Brežicama, koji pripada Univerzitetu u Mariboru. Dobrodošlicu studentima su poželeli Maja Rosi, asistentkinja i studenti ovog fakulteta. Predstavljene su mogućnosti saradnje, a posebno studentske razmene u okviru kojih je već dvoje studenata Univerziteta Singidunum boravilo u Brežicama.

Stručna ekskurzija Slovenija - 022

Predstavnici Studentkog Parlamenta Univerziteta Singidunum Đorđe Trmčić i Nikola Baroš su sa kolegama iz Portoroža i Brežica dogovorili da studenti ova dva fakulteta uzvrate posetu Beogradu i Univerzitetu Singidunum.

Stručna ekskurzija Slovenija - 021

Cilj ekskurzije bio je upoznavanje prirodnih i kulturnih lepota Slovenije, stručne posete fakultetima u Portorožu i Brežicama, hotelu Kempinski, turističkim atrakcijama Slovenije kao i bolje upoznavanje i druženje studenata FTHMa, cantara Niš i Novi Sad, stipendista i predstavnika u Studentskom Parlamentu.

Stručna ekskurzija Slovenija - 023 Stručna ekskurzija Slovenija - 024

Studenti su svojim ponašanjem ostavili veoma pozitivni sliku o Univerzitetu Singidunum na sve druge turiste koje su tokom puta sretali, hotelijere, vodiče, vozače, kolege iz Portoroža, Brežica, Kranja i na najbolji mogiući način prezentovali Singidunum, Beograd i Srbiju.

Zajednička ocena svih učesnika ekskurzije je da je ovo jedna on najuspešnijih stručnih ekskurzija, po kvalitetu programa, organizaciji, saradnji između svih učesnika i pozitivnoj atmosferi koja je vladala tokom celog puta.

Sve čestitke za realizaciju ekskurzije studenti su uputili Turističkoj agenciji Fantast turist iz Novog Sada, Vladi Stanojeviću - turističkom vodiču i vozačima beogradskog Fudeks-a.

Stručna ekskurzija Slovenija - 025

Vođa puta je bio Predrag Obradović, marketing i PR menadžer, a za prelepe fotografije koje možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Univerziteta Singidunum zaslužna je Dunja Starčević, student i član Medija kluba Univerziteta Singidunum.

Univerzitet Singidunum © 2017