U svetu Erasmus+ mobilnosti, Strahinja Petrović, student Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, na smeru Ekonomija hrane, deli inspirirativnu priču o svojim iskustvima tokom dva perioda mobilnosti.
Tokom svojih praksi u prestižnim hotelima Hilton (2022) i Kempinski (2023), Strahinja je otkrio da kuhinja nije samo mesto za pripremu hrane; to je oblast znanja i samopoboljšanja. Njegova iskustva obuhvatala su savladavanje veština kulinarstva i prilagođavanje svetu prestižnog ugostiteljstva, gde je savršenstvo norma, a mentorski rad neprocenjiv.
Strahinjin prvi susret sa profesionalnom kuhinjom bio je u Hotelu Hilton Costabella u Rijeci 2022. godine. Upijao je znanje kao sunđer, učeći ne samo od mentora, već i iz vlastite inicijative.
Neočekivana prilika da dalje usavršava svoje veštine došla je naredne godine u Hotelu Kempinski Adriatic u Savudriji, takođe objektu kategorije 5 zvezdica. Iako nije bilo uvek lako, Strahinja je cenio nezaboravna iskustva, rad u timu i druženje.
Kroz svoja iskustva mobilnosti, on ohrabruje druge studente, svoje kolege, da sagledaju prilike koje pruža Erasmus+ Program, ne samo za obrazovanje, već da potpuno urone u novo iskustvo i iskoriste svaki trenutak.